13 Mart 2019 Çarşamba

Bana Düşüncelerini Söyle Sana Hayatının Nasıl Olacağını Söyleyeyim



Bana Düşüncelerini Söyle, Sana Hayatının Nasıl Olacağını Söyleyeyim
Eti Life Dergisi
01/10/2015
Artık herkesin aşina olduğu bir konu bilinçaltı. Ama hala birçok konuda eksiğiz ve puzzle'ın parçaları bir türlü yerine oturmuyor. Bilinçaltının anlaşılması zor, kontrol etmek imkansızdır diyoruz. Ve hala yaşamımızdaki sorunların sebebini dışarıda arıyoruz. Oysa ki, bilinçaltı bize hizmet etmekle ve bizi korumakla mükellef olan harika bir sistem! Tek yapmamız gereken farkında olup, onu doğru kullanmak.

Bilinçaltı; çocukluktan hatta anne karnından itibaren iyi-kötü, olumlu-olumsuz, güzel-çirkin ne varsa tüm bilgilerin depolandığı alandır. Bu da beynin korteks bölümüdür. Bilinçli zihne saniyede 5-9 birim yüklenirken, 5 duyumuzun dışındaki algılarla da bilinçaltına saniyede 3 milyon birim bilgi yüklenir ve biz bunun farkında bile olmayız. Bilinçaltı sınırsız bir kaynak ve elbette orada ne var ne yok tamamen ulaşmak imkansız. Yine de iş, hayatımızı sosyal yaşantımızı etkileyen bizi farkında olmadan etki altına alan o derinlere ulaşmamız mümkün.

Bilincimiz ve bilinçaltı bilgisayarda olduğu gibi, tıpkı  bir yazılım şeklinde çalışır. Yani orada hangi komutlar, tanımlamalar varsa bilincimiz ona göre aktive olur ve bu, sosyal hayatımızdan, iş hayatımızdan tutunda fiziksel bedenimize kadar yansır. Nedeni çok basit!
Artık bilimin de görüp onayladığı gibi, her şey bir enerji. Çevremizde gördüğümüz her şey ve hatta kendi bedenimiz bir enerji kütlesi. Etrafınızda gördüğünüz masa, ağaç, duvar, parmaklarınız her şey birer dalga-frekans. Ve hepsi holistik bir şekilde birbiriyle iç içe ve bütün. Makrodan mikroya indiğimizde bizim frekansımızı oluşturan şeyler ise; duygu ve düşüncelerimiz. Bu duygu ve düşüncelerimizin oluşturduğu frekansla belirlenir şekillenir her şey hayatımızda.. Bunları değiştirdiğinizde sağlığınız ve hayatınız da değişir. Yani maddeye şekil veren enerjidir. Eğer sizin duygu düşünce frekansınız, isteklerinizle hedeflerinizle uyuşmuyorsa sürekli zorluklar ve problemler yaşarsınız ya da istemediğiniz şeyler gerçekleşir. Bu şuna benzer; siz güzel bir şarkı mırıldanıp elinizi uzattığınız radyodan da güzel bir şarkı duymak istersiniz ama radyoyu açtığınızda hangi frekansta ise onu duyarsınız. İstediğiniz melodiyi dinlemek için frekansı değiştirmeniz gerekir.

Bilinçli zihnimizle 'bunu başaracağım' deriz ama çoğunlukla bilinçaltımızda korkular, şüpheler, güvensizlik ve yetersizlik duygusu içeren cümleler kodludur.. Bunları ortaya çıkarıp temizlemedikçe de her seferinde aksaklıklar yaşarız. Ve bunları temizleyip yeniden programlamamız mümkün. Bana gelen Danışanlarım bunlara şaşırarak şahit olmuşlardır ama artık çok kolay ve mümkün!

Yeter ki kendimize karşı gerçekten dürüst ve samimi olalım. Kendimize ve olaylara geniş açıdan hatta tepeden bakmayı bilelim.. Size buradan aktarabildiğim kadarını anlatmaya çalışacağım. Önümüzdeki yazıda 'Bilinçaltı nasıl çalışır hayatımızı ve sağlığımızı nasıl etkiler' buna değineceğim.

Sevgiyle kalınız..

 Bana düşüncelerini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder