13 Mart 2019 Çarşamba

Tüm Kainat Seni Koşulsuz Seviyor


Tüm Kainat Seni Koşulsuz Seviyor
Eti Life Dergisi
01/03/2016

Hepimizin çevresinde mutlaka vardır. Huysuz, aksi, geçimsiz insanlar. Bazen işyerinde partneriniz, bazen okulda arkadaşınız, bazende apartmanda sokakta komşunuz. Çocuk, genç, yaşlı kaç yaşında olursa olsun anlaşmak zordur. Bırakın iletişim kurmayı mümkün olduğunca uzak durursunuz onlardan. Çok katı ve ketumdurlar ve ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. Şefkat gösterseniz tüm sevginizi de verseniz kalbine, inceliklerine, zihnine yaklaşamazsınız.

Çünkü iç dünyalarının kıyımından oluşan, onları çepeçevre saran kalın bir koruma kalkanları vardır. O kalın duvarlardan geçmek, yıkmak oldukça zordur. Sabır gerektirir..yapmacıksız olan ilgi ve şefkat gerektirir. Eğer gerçek manada iletişim kuramayıp bu şefkati, ilgiyi aktaramazsanız zamanla bir düşman kazanırsınız. Size her konuda rakip olan birini.. Unutmayın insanları sevimsiz ve geçimsiz yapan hatta birbirine düşman eden iletişimsizlik ve sevgisizliktir. Doğru iletişim apayrı bir konu ve burada sadece şeklini ortaya koymaya çalışacağım.

En yakınınızdakileri bir gözlemleyin, takip edin. Aslında bütün istedikleri kalplerindeki kocaman bir boşluk olan;sevgi, şefkat, ilgidir. Hepimiz anlaşılmak isteriz. Sevgiden önce ilginizi ve samimiyetinizi sunarsanız, onu dinlemeye, anlamaya başlarsanız hassas olduğu noktayı mutlaka yakalarsınız. Size kendini açmaya başladığı anda şefkat ve sevgiyi de almaya hazırdır. Hiç çekinmeyin duvarlar çatlamaya başladı bile! Yaradan hiç birimizi kötü ve sevimsiz olalım diye yaratmadı. Her birimiz çok özel ve değerli ruhlarız. Hepimiz en iyi ve yüce şeylere layığız.

Çağın en zalim adamı Hitler'in kalbini karartan küçük yaşta babasını kaybedip sevgisinden mahrum kalmaktı. Onun şanssızlığı kalbindeki bu karanlığı silenlerle değil, büyütenlerle karşılaşmasıdır. Büyük haksızlıklar, savaşlar, kıyımlar bu şekilde gerçekleşir. Aynı şeyi doğaya, evrene de yapmaktayız. Adeta katlediyoruz ve bu güzelim koca evreni hala anlayamadık.

Evet birçoğumuz bunlar bitsin dursun istiyor. Ama 'tek başımada birşey yapamıyorum ki' diyorsanız en yakınınızdan başlayıp hiçbir karşılık beklemeden sadece olmasına izin vererek ilginizi, şefkatinizi, sevginizi verebilirsiniz. Unutmayın insanlar kötü veya geçimsiz bir pozisyonda dünyaya gelmezler. Deneyimlerle sonradan kazanırlar. İhtiyaç duydukları; ilgi, anlaşılmak, bağışlanmak, onaylanmak ve varolmaktır. Birçok danışanımla bu yolla çözüm sağladık. İşyerindeki partneriyle olan sorunundan anne babaya kadar..
Hemen şimdi başlayın! Siz verici olduğunuzda karşılığı da gelecektir.
Ve en yakınınızda olan kendinizden başlayın.
Kendini gör..anla..bağışla..affet..önemse.
Kendini sev..insanları sev..doğayı sev.
Çünkü tüm kainat seni koşulsuz kabul ediyor ve seviyor!

Sevgiyle..

 Koşulsuz sevgi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder