13 Mart 2019 Çarşamba

Bilinçaltı Hayatımızı ve Sağlığımızı Nasıl Etkiler?



Bilinçaltı Hayatımızı ve Sağlığımızı Nasıl Etkiler
Eti Life Dergisi
01/12/2015

Ne kadar anlatıp dursak da derinliği bitmeyen bir konu bilinçaltı.. Daha önceki sayıda bilinçaltının saniyede 3 milyon birim bilgi depoladığını ve bu bilgilerle de bilincimizi oluşturduğundan bahsetmiştik. Bilincimizde oluşan bu düşünceler ve inanç kalıpları karakterimizi ve hayatımızı şekillendirir. Hatta enerji salınımıyla vücudumuzu, sağlığımızı etkiler.
Anne karnından itibaren algıladığımız ve 6 yaşına kadar gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız tüm deneyimler sonucu, kök inanç dediğimiz inanç kalıplarımız oluşur ve artık her şey bu inanç kalıplarına göre şekillenir. Bundan sonraki her şey bu inançlarımıza göre sınıflandırılır ve kaydedilir. Bebek ve çocukken sevgiyi tam almışsanız, kendinizi sevme ve değerli bulma, görme duygunuz yüksek olacağı için kendinize güveniniz de tam olacaktır. Burada oluşan inanç kalıbı ‘Ben değerliyim, Ben sevilen biriyim, her şeyin en iyisine layığım’. Eğer çocukken derslerinizde ya da herhangi bir başarınızda takdir görmeyip üstüne bir de yetersiz olduğunuz söylenmişse. Bugünkü hayatınızda başarılı olsanız bile hala kendinizi yetersiz hissedip mutlu olamazsınız ve hep bir sonraki başarıya koşarsınız. Burada ki inanç kalıbı ‘Ne kadar yaparsam yapayım yeterli olmayacaktır. Şöyle bir etrafınıza bakın takdir görmek için çabalayan ne kadar çok insan var..

Yine çocukluğunuzda yeterince sevgi şefkat alamayıp en yoğun ilgiyi hasta olduğunuzda almışsanız, Bünyenize zayıf olmasını ve hasta olmasını çünkü ancak bu şekilde sevilen ve değerli olduğunuzu hissedeceğinizi öğreteceksiniz. Burada ki inanç kalıbı ‘Hasta olduğumda sevilirim, değerli olurum’. Yaşamımızın herhangi bir zamanında kendimizi ifade edemeyip bastırdığımız şeyler olmuşsa. Ne kadar çok biriktirip bastırmışsak o kadar şiddetli bir patlama yaşarız. Bu bazen sinir krizi şeklinde olabileceği gibi bastırdığınız konuya göre gelişen blokaj noktanızda patlak verir. Boğazınızda, midenizde, vücudunuzun herhangi bir organında patlak verebileceği gibi Kanseri dahi davet edebilirsiniz..

Düşüncelerimizin ve stresin nelere yol açabileceğini artık hepimiz biliyoruz. Eski düşünürlerden tutun bugünkü uzmanlara, bilim adamlarına kadar herkes söylüyor. Stresin en büyük kaynağı ise zorunlu kaldığımız hallerde kendimizi tam olarak ifade edememek ve kararsız kalmak.. İşte bugün artık bunların farkındalığıyla düşüncelerimizin, inançlarımızın da sorumluluğunu alıp gerekenleri yapmalıyız.
Kader de bir seçimdir.

Kendinizi gerçek anlamda sevmek, değerli bulmak, başarıya ulaşmak, olduğunuz halinizle mutlu olmak ve sağlıklı yaşamak size bağlı. Yeter ki kendinize doğru yol alın ve öz benliğinize, bilinçaltınıza sahip olup onu doğru yönetin.   
Unutma. Sen değerlisin ve teksin.

Bir sonraki sayıda bu yanlış inanç kalıplarını düzeltip, bilinçaltımıza doğru kodları tanıtmanın pratik yolundan bahsedeceğim.

Sevgiyle kalın..

 Bilinçaltı Hayatımızı Nasıl Etkiler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder